Twee maal per jaar organiseren enkele trainers van Atverni een cursus hardlopen voor beginners. In het voorjaar gaat de cursus begin maart van start en in het najaar begin oktober. De duur van de cursus is 12 weken. Na het volgen van de cursus kunnen de meeste cursisten 3 tot 5 km achtereen hardlopen. Beide cursussen worden afgesloten met deelname aan een prestatieloop over 5 km. In het voorjaar is dat de IJsselsteinloop en in het najaar de Linschotenloop. De beginnerscursus start altijd 12 weken voor de betreffende lopen en altijd op woensdagavond! Na de beginnerscursus hardlopen is het mogelijk om aan te sluiten bij de een van keep-fit groepen.

Via de cursus 'hardlopen voor beginners' maak je kennis met de vele facetten van het hardlopen. De cursus gaat uit van de beginnende hardloper met geen of weinig hardloopervaring. De trainingsopbouw gaat geleidelijk aan. We beginnen met kleine stukjes hardlopen afgewisseld met stukjes wandelen. Geleidelijk aan wordt het aandeel hardlopen groter en gaan we minder wandelen. Na 12 weken zijn de deelnemers in staat 3 tot 5 km achtereen hard te lopen (afhankelijk van de individuele conditie en mits je volgens schema 3x per week loopt).

Deelnemers aan de cursus kunnen zich voorbereiden door in de weken voordat de cursus van start gaat te beginnen met 2x per week te gaan wandelen. Begin met een 20 minuten stevig wandelen en probeer elke week een 10 minuten langer te wandelen. Zo bouw je ongemerkt al een aardige basisconditie op en zal het hardlopen tijdens de cursus makkelijker gaan.

De cursus is met name praktijkgericht maar er zal ook theoretische informatie verstrekt worden. Belangrijke aandachtspunten daarbij zijn looptechniek, warming-up/cooling down, blessurepreventie, aanschaf van schoeisel/loopkleding enz. De cursus wordt gegeven door gediplomeerde trainers en er wordt getraind aan de hand van een trainingsschema welke de eerste cursusavond verstrekt zal worden.

Op <wordt nader vastgesteld> gaat de nieuwe beginnerscursus van start. Deze cursus wordt gegeven op woensdagavond van 19:30 tot 20:30 en duurt 12 weken. De cursuslocatie is de atletiekbaan van Atverni gelegen op het sportcomplex aan de Galecopperzoom te Nieuwegein.
Bij onvoldoende deelnemers is het mogelijk dat de beginnerscursus geen doorgang kan vinden.

Na elke training drinken we een kopje koffie/thee en is er de mogelijkheid tot vragen stellen. De cursus wordt besloten met deelname (vrijblijvend en op eigen kosten) aan de 5 kilometer tijdens de Linschotenloop of IJsselsteinloop op <wordt nader vastgesteld>.

Het cursusgeld bedraagt € 65,00 per persoon.
Let op: de beginnerscursus is bedoeld voor geïnteresseerden van 16 jaar en ouder!

De beginnerscursus is inclusief :
- 12 trainingen op de atletiekbaan van Atverni;
- 5 trainingen op zondagochtend in park Oude Gein;
- de brochure 'Gezond en veilig lopen';
- een trainingsschema;
- een kopje thee of koffie in de kantine na afloop van de training;
- een loopshirt.